joi, 28 ianuarie 2016

Deputatul Remus Cernea propune printr-o iniţiativă legislativă întărirea protecţiei victimelor violenţei domestice

#IntarireaProtectieiVictimelorViolenteiDomestice #RupeTacerea #Dambovita #InitiativaLegislativa #RemusCernea 


sursa foto: Start O Viata de calitate - Dambovita

    Deputatul Remus Cernea a depus la Senat o propunere legislativă de modificare a Legii pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie - Legea 217/2003 – menită să întărească protecţia victimelor violenţei domestice.

    Deputatul are în vedere prin modificarea propusă elaborarea unui manual privind violenţa în familie, ca instrument de lucru adresat poliţiştilor şi care să ofere sprijin procurorilor pentru conducerea investigaţiilor preliminare, dar şi acces la informaţiile necesare pentru victimele acestei infracţiuni. Propunerea de act normativ mai prevede că "instanţa va dispune şi obligarea agresorului de a fi testat psihologic, de a urma consiliere psihologică, psihoterapie, de a se supune măsurilor de control decise de instanţă sau de a urma efectuarea unui tratament ori a unor forme de îngrijire, în special în scopul dezintoxicării".

    Potrivit comunicatului, iniţiativa legislativă propune şi instituirea posibilităţii ca instanţa să dispună luarea unei măsuri de tipul controlului judiciar. Astfel, pe timpul perioadei de punere în exercitare a ordinului de protecţie, persoana care a primit ordinul de restricţie să fie obligată să se prezinte la secţia de poliţie în a cărei competenţă teritorială se află domiciliul său, în mod regulat, o dată la 14 zile, în vederea stabilirii conduitei acestuia în raport cu prevederile legii. 
            
sursa: AGERPRES