luni, 23 noiembrie 2015

Premieră în justiţie: Un bărbat din Brăila a fost arestat pentru că a încălcat un ordin de restricţie






     

              Un bărbat din Brăila a fost arestat pentru că s-a apropiat de soţia sa, deşi avea interdicţie de la judecător. Este prima dată în România când se aplică legea până la capăt, într-un caz de violenţă domestică. Nerespectarea ei a lăsat femeile victime ale abuzurilor partenerilor, chiar şi după ce aceştia aveau ordin de restricţie.
              Judecătoria Brăila a emis un mandat de arestare pe numele lui Claudiu Buştiuc pentru nerespectarea unei hotărări judecătoreşti. Vineri seara, bărbatul s-a îmbătat şi a mers împreună cu un prieten la locuinţa fostei sale partenere, deşi avea un ordin de retricţie. Femeia nu i-a deschis şi individul a început să bată cu pumnii şi picioarele în uşă, apoi a sunat-o.
Alte femei nu au avut, însă, această şansă.
             La începutul lunii, o femeie a fost ucisă în cartierul Bucureştii Noi din Capitală de fostul soţ, deşi obţinuse un ordin de restricţie.
             În ultimii ani, în România a crescut numărul infracţiunilor de violenţă domestică.
             Potrivit unor statistici ale CSM, în 2014 s-au înregistrat 46 de infracţiuni de violenţă domestica iar in 2015 avem deja 110. Ordinul de restrictie sau de protectie a fost introdus în legislaţia românească în urmă cu 3 ani. De atunci, însă, numărul lor a crescut constant la peste 3200 în acest an. Problema este că ordine de retsricţie există, dar legea nu se aplică şi atunci când sunt încălcate.




                       sursa: TVR1