luni, 26 octombrie 2015

A.N.E.S lansează “Serbarile Normalității”

#RupeTacerea #ANES #SerbarileNormalitatii #rupetacerea

  Comunicat de presă,
din 23 octombrie 2015



 A.N.E.S lansează Serbările Normalității”

        Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), fostul Departament pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, instituție aflată în subordinea MMFPSPV, lansează Serbările Normalității”,  o campanie națională centrată pe comunitățile locale, parte a proiectului “Start - o viață de calitate în siguranță”.
Proiectul, dezvoltat de ANES în parteneriat cu Academia Națională de Informații Mihai Viteazu, își propune să crească gradul de conștientizare a tuturor actorilor sociali cu privire la principiile egalității de șanse, la dimensiunea fenomenului violenței domestice și a traficului de persoane și să dezvolte mecanisme și măsuri integrate pentru prevenirea și combaterea acestora.
Campania presupune organizarea, în perioada octombrie - decembrie 2015, în toată țara, a peste 50 evenimente (detalii aici: http://serbarilenormalitatii.ro/program/), prin care autoritățile fac un apel la siguranță și la normalitate, prin promovarea dialogului.
“Violența domestică, lipsa egalității de șanse și traficul de ființe umane nu își au locul într-o societate dezvoltată. Suntem aici pentru a da un semnal de schimbare, care presupune mai multă implicare a fiecăruia dintre noi, dialog și soluții”, a declarat doamna Ioana Liana Cazacu, secretar de stat ANES.
Proiectul “Start - o viață de calitate în siguranță” este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.
Pentru mai multe informații, puteți contacta ANES, la telefon 021 313 00 59 sau e-mail egalitate@mmuncii.ro.

sursa:
Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (A.N.E.S)